Posted on: March 20, 2020 Posted by: admin Comments: 0

KALEMLJENJE RUZA PDF

Neke od nasih satiranih ruza:) jun Image may contain: plant, flower and outdoor. Image may contain: flower and plant. Image may contain: flower, plant. PREDUZEĆE JE OSNOVANO god, a deo naših delatnosti odnosi se na proizvodnju loznih kalemova, voćnih sadnica, i sadnica ruže. U sklopu preduzeća. Podloga za kalemljenje ruza Laksa/ Base for grafting roses. Add a comment no plus Rasadnik Ivanovic proizvodnja i prodaja sadnica ruza.

Author: Fenrikree JoJokazahn
Country: Monaco
Language: English (Spanish)
Genre: Software
Published (Last): 28 May 2007
Pages: 483
PDF File Size: 15.96 Mb
ePub File Size: 15.94 Mb
ISBN: 130-7-89937-125-7
Downloads: 33012
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tojajin

guza Rupe treba da ostanu otvorene nedelje. Takodje vole rastresitu zemlju zbog dobre odvodljivosti vode. Ako se kopa dublje od 40 cm, taj sloj se samo prekopa i ostavi na istoj dubini. Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra.

Manjak fosfora usporava stvaranje cvetnih i lisnih pupoljka, kao i razvoj mladara. Sredstva za zimsko tretiranje.

Sve ostalo se radi kao u varijnti A. Sadnju treba kalemlienje obavljaju dva radnika. Dezinfekcija sadnica Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra. Varijanta A — sadnja posle rigolovanja: Koristi se kao Galmin. Koristi se kao Galpar.

  DARKSIDERS 2 ARTBOOK PDF

Rasadnik Dzasmin |

Mogu se unositi i u toku vegetacije, zajedno sa navodnjavanjem. Smatralo se da su to sinonimi iste sorte.

U vetrovitim rejonima najbolje je da su redovi upravni na pravac vetra, kako bi se umanjilo njihovo nepovoljno dejstvo. Koristi se kao Oleo ultravet.

Kako kalemljsnje stabla zastarevaju, tako ih i uklanjamo. Varijanta B — sadnja bez rigolovanja: Na rastojanju 20 cm od stabla stavljamo pritku visine m, najbolje sa strane odakle duvaju dominantni vetrovi, kako mlada sadnica ne bi udarala u pritku.

Zimsko prskanje se izvodi u vreme mirovanja vegetacije. Sadnicu vezujemo trakom od starih tkanina, u formi 8-ce. Rezidba crne ribizle posle sadnje Veb sajt: Otpornost na niske temperature mu je dobra, ali je sorta osetljiva na Botritis. Srednje pozna sorta je i bere se u drugoj polovini septembra.

Ne sme se kasniti jer se pupoljci ribizle razvijaju dosta rano, dobro nabubre i lako se osipaju.

Movtex Rat Ruza

Orah ne voli plitku zemljanu podlogu ispod koje se nalaze kameniti ili stenoviti slojevi na dubini manjoj od 1,5 m. Obavlja se zeleno orezivanje mladih bresaka. Vremenom plodovi pocrne i otpadnu. Na dno rupe se stavlja gr.

  DER ALCHEMYST PDF

Rigolovanje se izvodi specijalnim plugovima rigolerima. Orezivanje malina i kupina. Vreme izvodenja zimskog tretiranja.

Rasadnik Dzasmin

Zabluda je da na dno rupe treba stavljati stajnjak, jer on je za koren biljke upotrebljiv tek kada ga gliste prevare i pretvore u aktivne mineralne materije slika A2. Kalemljenjr se kopaju dimenzija minimum 1,5×1,5m, dubine cm. Od insekata, zimskim tretiranjem suzbijaju se: Za zimsko tretiranje vocaka i vinove loze preporucuju se:

Categories:

Leave a Comment